Aloitus

Hei lukija! Tervetuloa seuraamaan matkablogiani. Kirjoittelen tätä siinä mielessä niin sanotusti väärässä järjestyksessä, sillä minulta löytyisi matkakertomuksia jo ainakin muutaman vuoden vanhaan blogiin - mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä? Itseasiassa olen viime vuosikymmenellä (huh kuulostaapa oudolta) kirjoittanutkin blogia, mutta se ei kyllä ollut rehellinen matkablogi, vaikka postaukset siihen suuntaan kallistuivatkin. Silloin en vain osannut tehdä kunnon linjausta, eikä se sitten tuntunutkaan omalta jutulta. Tässä koronanjälkeisessä ajassa on tullut mietittyä asioita ja olen huomannut mitkä asiat tuovat iloa elämääni. Eräitä niistä on matkustelu sekä kirjottaminen. Pidän myös kuvaamisesta, mutta instagrammiini ei enää juuri oikeastaan tule laitettua niin paljoa kuvia kuin ehkä haluaisin. Tämän blogin myötä voinen myös hyvällä omalla tunnolla aloittaa uuden, pelkästään matkakuviin keskittyvän käyttäjätilin ja pitää omani sekalaisena. 

En ole vielä varma missä järjestyksessä alkaisin tekemään postauksia. Varmaan tässä mennään sekaisesti mennessään ja tulevassa, sillä uusia reissuja on nyt tilanteen rauhoituttua jo luvassa. Vanhoja kertomuksia läpi käydessä tänne kuitenkin saadaan hyvin täytettä hiljaisempina aikoina. Olen matkustanut yksin ja seurassa, mutta pääosin ainakin aikaisemmin on tullut matkustettua seurassa. Ensimmäisen ulkomaanmatkani yksin tein vuonna 2012, kun muutin kahdeksaksi kuukaudeksi asumaan Italiaan Rooman liepeille koiravahdiksi. Siinä oli kyllä seikkailua kerrakseen. Kieltämättä näin kymmenen vuoden jälkeen kuin miettii, niin ehkä sitä olisi kannattanut hyödyntää enemmän eikä vain kuljeskella pitkin Rooman katuja, mutta olin silloin nuori ja aloittelija. Nykyään ehkä kävisin enemmän retkillä ympäriinsä.

Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut odotella seikkailijattareksi ryhtymistä, sillä jo seuraavana vuonna lentokone vei minut ensimmäistä kertaa toiselle mantereelle. Kohteena oli mikäpä muukaan kuin reppureissu Australiassa. Toisen kerran ylitin mantereiden väliset rajat mentyäni vierailemaan ystäväni luokse Torontoon, Kanadaan. Kaikki oli siellä niin kovin suurta. Kuitenkin Australian jälkeen vaikuttavin matkakokemukseni lienee maaliskuussa 2020 toteutunut Japanin matka Tokioon sekä Kiotoon. Näistä reissuista ehdottomasti tulossa postauksia. 

Haluaisin ajatella olevani maailmanmatkaaja ja seikkailija, ja omassa päässäni sitä ehdottomasti olenkin. Kuitenkin todellisessa elämässä en taidakaan olla niin hurja seikkailija kuin olen kuvitellut. Huomaan matkustavani turistikohteisiin, tutkivani karttaa julkisella paikalla ja todennäköisesti erottuvani paikallisten joukosta pukeutumisellani ja yleisellä olemuksellani. Näitä kaikkiahan tulisi ehdottomasti välttää, ettet olisi ah - turisti. Mutta tässäpä sitä ollaan. Ylpeästi turisti

Kaikki postaukset eivät ole ulkomaanmatkoista, sillä harrastan myös päiväretkeilyä, joten ehdottomasti kotimaanmatkailusta on tulossa myös postauksia.

Mutta kuka toisaalta päättää miten hurja seikkailija sitä pitää olla pitääkseen matkablogia? Sen ymmärrettyäni ajattelin, että tuskin siinä ainakaan mitään menettää, että kirjoittaa kokemuksistaan nettiin, joista saattaa olla joillekin hyötyä. Tervetuloa siis lukemaan!


Kommentit

Suositut tekstit