Viisi vierailuvinkkiä Irlanissa

Olin syksyllä 2016 opiskelijavaihdossa Irlannissa ja silloin tuli kierrettyä Irlantia ristiin rastiin! Yliopistolla oli vaihtareille tarkoitettu kerho (tai no miksei paikallisillekin, mutta vaihtareita siellä vain oli), jotka järjestivät joka viikonloppu reissuja pitkin Irlantia. 

Cork


"Irlannin kolmanneksi suurin kaupunki sijaitsi alun perin saarella, mutta nykyään se ulottuu Lee-joen molemmille puolille. Cork tunnetaan lukuisista silloistaan. Tähän mäkiseen merenrantakaupunkiin voi parhaiten tutustua jalkaisin opastettua kävelyreittiä pitkin." (Lähde: Tripadvisor) 

Ensimmäisenä suosittelen tietenkin entistä kotikaupunkiani Corkia! Vietin siellä neljä kuukautta elämästäni opiskelijavaihdossa. Cork on melko pieni kaupunki Irlannin eteläosassa meren rannalla, mutta sitäkin symppiksempi! Siellä järjestetään Guinnes Cork Jazz festivaali joka vuosi lokakuun lopussa jos jazz kiinnostaa. Silloin kaupungin jokainen pubi on täynnä livemusiikkia ja kaduilla on karnevaalimeininkiä. Kaupungin keskusta ei ole mitenkään suuri, joten muutama päivä täällä kyllä riittää helposti tutkimiseen. Kompaktiin keskustaan on helpoin tutustua kävellen. Corkista pääsee näppärästi Blarney Castlelle. Corkista on noin puolen tunnin matka Inchydoney beachille, jossa on upeat surffausmahdollisuudet!

Corkiin on noin kolmen tunnin ajomatka Dublinista. Siellä tosin sijaitsee myös lentokenttä, mutta lennot sieltä ovat kalliita. 



Cliffs of Moher


"Cliffs of Moherin rantakalliot sijaitsevat Liscannorin kunnassa Claren kreivikunnassa. Jyrkänteet ovat korkeimmillaan yli 200 metriä. Jyrkänteiltä aukee yksi Irlannin vaikuttavimmista näkymistä. Sateettomana päivänä sieltä saattaa nähdä aina Aransaarille asti". (Lähde Wikipedia)

Cliffs of Moher on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Menisin milloin tahansa uudelleen. Kallioilta avautuu aivan huikeat näkymät. Retkeen kannattaa tosin varata koko päivä, sillä Corkista matkaan menee kuutisen tuntia. Suosittelen ehdottomasti käymään myös Aransaarilla ja palaamaan kallioiden vierestä takaisin veneellä, jos vain suinkin mahdollista. Mereltä näkee kalliot vielä paremmin ja ne kyllä jätti sanattomiksi. Kallioille lähtiessä kannattaa varautua lämpimillä vaatteilla, sillä siellä voi tuulla erittäinkin kylmästi.



Dublin 


"Dublinin kotoisa tunnelma saa matkailijan viihtymään kaikkina vuodenaikoina. Vihreän saaren rento tunnelma tarttuu jo muutamassa päivässä. Dublinista on helppo tehdä retkiä ympäristön luontokohteisiin. Kaupunki sopii monenlaisille matkailijoille. Kiinnostavaa tekemistä löytyy niin reppureissaajille, kulttuurimatkailijoille kuin lapsiperheillekin." (Lähde: Rantapallo)

Dublin, tuo Irlannin pääkaupunki. Se on varmasti ensimmäinen kohde, joka Irlannista tulee mieleen. Suosittelen ehdottomasti pääkaupunkiin tutustumusta, mutta kannattaa sisällyttää Irlannin reissuun muutakin, sillä maassa on paljon nähtävää. Dublinissa vierailemisen arvoisia kohteita ovat ainakin Trinity College Dublin sekä Teeling Distillery (jos haluaa muutakin kuin Guinnesin tehtaille).


 

Connemaran kansallispuisto


"Connemaran kansallispuisto on yksi Irlannin kuudesta kansallispuistosta. Se sijaitsee Galwayn kreivikunnassa saaren länsirannikolla. Puisto avattiin yleisölle 1980. Siihen kuuluu 2957 hehtaaria vuoria, soita, niittyjä ja metsää. Sen alueella on myös 1800-luvun hautuumaa sekä 4000 vuoden takaisia hautakumpuja." (Lähde: Wikipedia)

Connemaran kansallispuisto on upea kansallispuisto, jonka vuoren huipulta avautuu aivan upea näkymä! Kävimme retkellä syksyllä, joten silloin maa on paikoin hyvin märkää, joten mukaan kannattaa varata vedenkestävät kengät.

Kilkenny


"Kilkenny on samannimisen kreivikunnan pääkaupunki Irlannin kaakkoisosassa Leinsterin maakunnassa. Kilkennyn kaupungissa on 20700 asukasta. Historiallisesti Kilkenny tunnetaan ns. Kilkennyn asetuksista, joilla oli tarkoitus julistaa iirin kieli lainsuojattomaksi ja heikentää gaelilaisten päälliköiden asemaa. Kilkenny tunnetaan myös keskiaikaisista marmoritaloistaan. Kaupungin tärkein nähtävyys on Kilkennyn linna, joka aikoinaan kuului Butlerin aatelissuvulle. Myös Kilkennyn olut on maailmankuulua. " (Lähde: Wikipedia)

Kilkenny sopii oikein hyvin päiväretken kohteeksi! Kilkennyn keskusta ei ole kovin suuri, ja se on täynnä keskiaikaisia rakennuksia, joten se on täydellinen kohde kävelylle. Kilkennyssä on valtava linna, jota kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Jos olut maistuu niin kaupungin nimeä kantavaa oluttakin kannattaa maistella. Vaikken itse yleensä juo olutta, mutta tämä red alena meni minultakin mukisematta alas. 



Kommentit

Suositut tekstit