Liikkuminen Manchesterissa

Liikkuminen Manchesterin keskustassa on ehdottomasti helpointa kävellen. Kaupunki on kompaktin kokoinen eikä keskustan alueella ole tarvetta julkisen liikenteen käyttämiseen. Manchesterin julkinen liikenne on melko monipuolista. Busseja liikkuu ympäri kaupunkia, mutta kävelyalueilla saa kulkea vain ratikka, joka kulkee kaupungin halki. Juna-asemat sijaitsevat keskustan etelälaidalla. Manchesterin päärautatieaseman nimi on Manchester Piccadilly. 

Meidän majoituksemme sijaitsi Salfordissa, joten meidän oli kätevintä käyttää junaa tullessamme keskustaan. Meno-paluulippu maksoi 3.90 puntaa, jossa paluulipulla sai saman päivän aikana palata milloin halusi. 60 penniä halvemmalla lipulla olisi pitänyt palata joko neljältä tai puoli kuudelta (en muista kumpi). Matkaliput kannattaa aina muistaa pitää matkassa, sillä liput tarkistetaan laiturille mennessä joko portaille tai ihmisvoimin. 

Lentokentältä keskustaan on ehdottomasti helpointa mennä ratikalla. Matka kestää St. Peter Squarelle noin 50 minuuttia. Matka on tasainen ja ratikka on valoisa. Samalla näkee myös kivasti Manchesterin lähiöitä. Ratikkaan ei ole vuorokausilippuja, vaan lippu ostetaan aina matkaa varten. 

Busseja emme valitettavasti reissun aikana käyttäneet joten niiden käytöstä tai reiteistä en osaa sanoa mitään. 

Kommentit

Suositut tekstit