Marraskuinen Lontoo


Marraskuinen Lontoo pääsi todella yllättämään lämpöisyydellään. Lämpötilaksi oli luvattu kymmenisen astetta, joka saattaa tarkoittaa lämmintä tai kylmää, kun siihen lisätään tuuli. Säätila osoittautui mitä mainioimmaksi koko reissun ajaksi ja saatiin jopa auringonvaloa. 


Olen käynyt Lontoossa kerran aikaisemmin, keväällä 2012, jolloin jo päätin, että ensi kerralla on pakko käydä Lontoon Natural History Museumissa. Kyseinen museo on ilmainen ja oli todellakin odottamisen arvoinen! Meillä vierähti siellä aikaa nelisen tuntia eikä edes ehditty kiertää kaikkea. Vaikka dinosaurukset ja muut löydetyt fossiilit ovat mielenkiintoisia, niin minua näin geologian opiskelijana kiinnosti ehdottomasti eniten yläkerran Volcanoes and Earthquakes -näyttely. Vaikuttavaa kertakaikkiaan. Dippy oli myös tuotu näytteille omaan saliinsa sen väistyttyä pääaulasta sinivalas Hopen tieltä. 

Lontoon metro oli sama vanha kuin ennenkin. Viime reissulta en tosin muista, että metron ilma olisi ollut näin huono. Kuulemma Lontoon huonoin ilma on metrossa. Noh se ei kyllä yllätä. Toisaalta mitäpä voi odottaa 1800-luvulla rakennetuilta tunneleilta. 10 vuotta vanha Oyster-kortti toimi edelleen ongelmitta. Nykyään maanalaisessa voi maksaa myös lähimaksulla tai vaikka Google Paylla.

Big Benillä ja Tower Bridgella tuli tälläkin kertaa käväistyä, mutta Buckinghamin palatsi jäi tällä kertaa näkemättä. Viime käynnillä osuttiin tosin paikalle vahdinvaihdon aikaan, joten sekin on kyllä nähty. Museon lisäksi uutena oli Leijonakuningas-musikaali Lyceum Theatressa! Se oli aivan älyttömän upea. Kylmät väreet heti Circle of Lifen alusta.

Meidän majoitus oli tällä kertaa Travelodgessa. Aamiaisen sai ostettua siihen kympillä. Sijainti oli hyvä, lähellä Liverpool Streetin juna- ja metroasemaa. Viimeksi meidän majoitus oli jossain päin Victoriaa (en kuollaksenikaan muista sen tarkemmin), joten jo pelkästään majapaikan perusteella pääsi näkemään eri puolta Lontoosta. Tällä kertaa olimme aivan City of Londonin rajalla missä ikkunoiden peittämät rakennukset kohosivat korkealle taivaisiin vanhempien rakennusten takana. Iltaisin kaduilla oli todella vilkasta, mutta ei kuitenkaan mitenkään rauhatonta. 

Majapaikassa adapteriakaan ei tarvinnut kun sängyn vieressä olikin usbille sopiva pistokepaikka. Ainut huono puoli oli, että netti ei kuulunut hintaan, vaan se maksoi 3 dollaria / vuorokausi. Tällä kertaa sille ei ollut tarvetta, sillä wifi-yhteydet kaupoissa ja ravintoloissa on niin hyvät. Ja hotellissa sai 30 minuuttia ilmaista nettiä kerran 24 tunnissa. Se riitti illalla oikein hyvin. Eipähän tullut roikuttua puhelimella. 

Kommentit

Suositut tekstit