Päiväreissulla Lyypekissä


Lyypekissä tuli tällä kertaa vierailtua vain päiväseltään. Saksassa oli kesäkuukausina kampanja, että kuukauden rajattoman junalipun sai 9 eurolla, joten matkalle ei tullut lisähintaa, sillä Hampurin sisäisen junaliikenteen pystyi hoitamaan samalla lipulla. Junamatka Hampurista Lyypekkiin kesti ainoastaan 1 tunnin ja 40 minuuttia. 

Lyypekin vanha kaupunki oli todella kaunis ja sopivan kokoinen käveltäväksi. Lyypekin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Lyypekki ansaitsisi ehdottomasti oman reissunsa. Lyypekin päiväretki sopii teemaltaan Hampurin kanssa, sillä Hampurin ja Lyypekin liitosta sai alkunsa vuonna 1241 Saksan kauppakaupunkien hansaliitto. Lyypekistä tuli hansaliiton pääkaupunki 1300- ja 1400-luvuilla. Hampurin tavoin Lyypekki oli vuosisatojen ajan kaupunkivaltio.


Lyypekissä on paljon nähtävyyksiä, ja yksi kuuluisimmista on kauaskin näkyvä Marienkirche eli Pyhän Marian kirkko. Kirkko edustaa arkkitehtuuriltaan pohjois-Saksalaista tiiligoottilaista rakentamista, joten se on myös osa Unescon maailmanperintölistaa. Lyypekissä oli aikoinaan kaupunginportit jokaiseen ilmansuuntaan, mutta nykyään niitä on jäljellä enää kaksi; länteen avautuva Holstentor sekä pohjoiseen avautuva Burgtor. Tiiligoottilaisittain rakennettu läntinen Holsten-portti tunnetaan kaupungin symbolina.

Kommentit

Suositut tekstit