Joulu Australiassa


Ensimmäinen ja ainut jouluni ulkomailla on ollut Australiassa. Kuten tiedetään, Australia sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, joten joulun aikaan siellä on keskikesä. Näin kylmään, pimeään ja yhä harvemmin lumiseen joulun aikaan tottuneena, oli joulunaikainen sää tuohon aikaan melkoinen järkytys. Kun lämpötila hipoo 40 astetta celsiusta eikä lunta ole lähimaillakaan, on siinä kieltämättä joulufiilis aika vähissä. 

Vietimme joulun Kengurusaarella, jossa olimme olleet viimeiset vajaa pari kuukautta töissä perunafarmilla. Lähimme farmilta pois uudeksi vuodeksi Sydneyhyn. Joulua kuitenkin vietimme työnantajamme perheen kanssa. Se oli oikein hauskaa. Heillä oli joulukuusi lahjoineen aivan kuten meilläkin, mutta kylmän sijaan oli tuskaisen kuuma. 

Yleensä suklaiden syöminen on parasta jouluna, mutta tuona jouluna suklaiden syöminen jäi harvinaisen vähäiseksi. Kuumuuden takia jouluruokailu jäi muutenkin vähän vähäiseksi. Tarjolla oli paljon kalaherkkuja sekä tietysti perunaa. Paistoimme siskoni kanssa joulupöytään pienen kinkun (he olivat kysyneet mitä haluamme joulupöytään ja vastasimme yhteen ääneen kinkun), mutta heille se ei ollut tuttu perinne joten se jäi meidän tehtäväksemme. Seurue oli ällistynyt, kun emme laittaneet kinkulle mitään kuorrutetta vaan sellaisenaan uuniin paistumaan. Kinkku sai hyvän vastaanoton ja sitä kehuttiin vielä päivienkin jälkeen. 



Kommentit

Suositut tekstit