Tunnelmia opiskelijavaihtoon lähtemisestä

 


Dear student, You are officially accepted as an exchange student at Ghent University.
 

Nyt se on sitten todellakin virallista: minä lähden ensi kevääksi opiskelijavaihtoon Belgiaan Gentin yliopistoon. Varsinainen haku oli jo tämän vuoden helmikuussa ja kotiyliopiston hyväksyntä vaihtoonpääsystä tulikin jo huhtikuussa. Siitä astihan lähtö on tavallaan ollut tiedossa, mutta nyt se todenteolla konkretisoitui, kun vaihtoyliopisto hyväksyi minut. Erasmus-opiskelijavaihto on kaksiosainen. Ensimmäinen osa on hakea kotiyliopiston opiskelijavaihtoon ja tulla hyväksytyksi. Toinen vaihe on itse vaihtoyliopistoon hakeminen. Tämä on pääasiassa vain muodollisuus, josta ei voi saada hylkäystä jos on lähettänyt pyydetyt dokumentit ajallaan. 

Kieltämättä nyt on hyvä fiilis, mutta samalla alkoi jännittää. Asunnon saaminen oli sellainen stressinaihe, että meinasi hiukset tippua päästä, mutta onneksi sitä ei sitten tarvinnutkaan jännätä. Olin nimittäin tehnyt asuntohakemuksen heti tehtyäni hakemuksen vaihtoyliopistoon ja asuntohakemukseni hyväksyttiin samalla. Nyt minua odottaa 15 neliön huone yliopiston asuntolassa. 

Miten sitten loppujen lopuksi päädyin hakemaan Belgiaan? Vaihtosuunnitelmat ehtivät muuttua useaan kertaan tässä opintojen aikana ja jossain vaiheessa ennen koronaa ajattelin, että en ehkä jaksakaan lähteä ollenkaan. Olen saanut opiskelusta tarpeekseni ja haluan vain töihin. Koronapandemian aikana suunnitelmat taas muuttuivat ja päätinkin hakea vaihtoon. Ensisijainen kohteeni olisi ollut Japani tai Australia, mutta en koskaan päätynytkään hakemaan näihin kohteisiin, sillä kilpailu niihin on kovaa ja pelkäsin ettei keskiarvoni riitäkään. Päädyin sitten hakemaan Euroopan kohteeseen, joihin ei ole niin kovaa tunkua ja pääsyvaatimuksia. Halusin maksimoida pääsyni vaihtoon.

Belgia oli loppujen lopuksi ainoa kohde johon hain. Se valikoitui kohteeksi mielenkiintoisten kurssien perusteella, selkeiden kotisivujen, vohveleiden sekä sijaintinsa vuoksi. Sieltä on varmasti kätevää reissata ympäri Eurooppaa. Ja kaiken lisäksi en ole koskaan käynyt siellä. Kieli vaikutti myös valintaani. Tärkeää oli pystyä opiskelemaan ongelmitta englanniksi, mutta samalla on mielenkiintoista tutustua uuteen kieleen. Kulttuurin kuvittelisin olevan tarpeeksi erilaista, muttei kuitenkaan liian erilaista. Euroopassa kun ollaan. 

Päällimmäisenä tunteena on innostus tällä hetkellä, vaikka vatsanpohjassa vähän myllertääkin. En malttaisi odottaa lähtöä. Lentolippukin on jo valmiina, joten nyt vain odotellaan lähtöä. 


Kommentit

Suositut tekstit