Vaihtoon lähtemisen tunnelmat


Kuukausi lähtöön ja en malttaisi odottaa. Samalla kuitenkin jännittää. Vaikka kyseessä on odotettu muutos elämään, niin onhan kyseessä kuitenkin muutos. Muutos jännittää aina. 

Tällä kerralla vaihtoon lähteminen kuitenkin vain jännittää. Viime kerralla taisin olla myös hieman kauhuissani. Hyväksyntä vaihtoyliopistosta ja kämppä järjestyivät helposti, joten suurimmat huolenaiheet on selätetty. Kaikki muu järjestyy kyllä paikan päällä. Kurssiasioista varsinkin yritän olla ottamatta stressiä, koska ne järjestyy kuitenkin lopulta vasta siellä. Nyt niiden ylimääräinen pyörittely ei auta mitään. 

Viime vaihdossa hyväksyntä ja kämppä järjestyi myös ongelmitta, mutta jotenkin stressi oli silloin suurempaa. Varmaan kun silloin oli täysin uusi tilanne enkä yhtään tiennyt miten asiat hoidetaan. Itse vaihtoon hakeminen ja koko mobilityonlinen käyttö tuntuivat silloin vaikeammilta (tosin käyttöliittymä on varmasti muuttunutkin tässä vuosien varrella, että voi johtua siitäkin).Tällä kerralla kaikki on tutumpaa, vaikka maa ja yliopisto ovat uusia. Tällä kertaa myös kohdemaan kieli on eri kuin englanti. Se kieltämättä jännittää kyllä, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Odotan kyllä innolla hollannin kielen opiskelua. 

Kaiken kaikkiaan päällimmäisenä tunteena on innostus ja odotus. Tällä kerralla jätän kämppäni alivuokraamatta, joten turhaa stressiä kaikkien tavaroiden pakkaamisestakaan ei ole. Aion myös tällä kerralla ottaa mukaan tavallaan tarpeettomia tavaroita, mutta kodin tuntua tuovia tavaroita. Tiedän jo etukäteen, että koti-ikävä ja sopeutumisvaikeudet iskevät varmasti muutaman viikon jälkeen, joten josko kodista muistuttavilla tavaroilla sitä saisi lievitettyä.

Kommentit

Suositut tekstit