Ensimmäiset kaksi viikkoa takana


Ensimmäiset kaksi viikkoa on nyt mennyt ja päällimmäisenä tunteena on tällä hetkellä väsymys. Tämä alku on ollut aika intensiivistä. Onko toisaalta ihmekään, kun kaikki on uutta ja erilaista. Kerralla niin moneen muutokseen tottuminen vie aikansa.


Opiskelija-asuntola on sellainen kuin kuvissa näkyikin, mutta huone on isompi kuin kuvittelin. Vessan seinät ovat punaiset (:D), mutta jääkaappi on suurempi kuin luulin. Ainakin tähän mennessä on ollut rauhallista. Oma huoneeni sijaitsee keskellä käytävää, joten molemmilla puolilla on asukkaita. Mietin ennen tänne tuloa, että mitenköhän Suomen liittymäni netti mahtaa täällä riittää, mutta se tulee riittämään oikein hyvin, sillä asuntolassa toimii samainen wifi-yhteys kuin yliopistolla (tämä on yliopiston asuntola siis). Avainta on myös mahdotonta unohtaa sisälle asuntoon, sillä ovea ei saa lukkoon ilman sitä. Asuntola on siis loppujen lopuksi oikein kiva. Varsinkin kun sai omia tavaroita leviteltyä pitkin huonetta. Asuntolan sijainti on myös hyvä, sillä niin minun kampukselle kuin keskustaan on kävellen matkaa noin 25 minuuttia ja pyörällä noin 10 minuuttia. Pyörä täällä kannattaa ehdottomasti vuokrata, niin ei erotu liikaa paikallisista. Pyykinpesu tosin maksaa 4e/kone ja kuivausrumpu 1,5e lisäksi.



Itse kaupunki on älyttömän kiva ja viihtyisä. Varsinkin keskiaikainen keskusta on U-P-E-A. Alkupäivinä tuli siellä pyörittyä aika paljonkin. Varmasti vielä kevään edetessä kaupunki vain kaunistuu. Belgialaisilla opiskelijoilla on tapana mennä viikonloppuisin vanhemmilleen kotipaikkakunnilleen, joten Gent tyhjenee viikonlopuiksi. Silloin täällä on vain turisteja ja me kansainväliset opiskelijat (hieman ehkä kärjistettynä). Se näkyy kuin yö ja päivä täällä Overpoortilla, jossa meidän asuntola sijaitsee sekä tuossa korttelin päässä on opiskelijoiden bilekatu (De Overpoort). Siellä on vilinää ti-to ja muuten aivan kuollutta, varsinkin sunnuntaisin. 


Nyt on kaikki kurssit alkaneet ja kaikki ovat erilaisia kursseja kuin mitä kotiyliopistossani järjestetään. Toiset kursseista inspiroivat enemmän kuin toiset. Sopivasti noin puolet on oman alan kursseja ja puolet sitten kulttuuria, kieltä ja historiaa. Historian kandiopiskelijoiden kurssi “Introduction to the History of Africa” on osoittautunut aika raflaavaksi kurssiksi. Täällä pystyy suorittamaan kursseja aika joustavasti. Oikeastaan kaikki luentoni taidetaan striimata ja tallentaa, jotta niitä pystyy seuraamaan etänä tai tarvittaessa myöhemmin. Kaksi luentoa minulla menee päällekkäin, joten tämä ratkaisi sen ettei minun tarvitse valita kumman käyn ja kokeilen käydä molempia. 

Näillä näkymin kyllä täällä viihtyy helpostikin puoli vuotta. 

Kommentit

Suositut tekstit