Tekemistä Levillä


Levistä tulee ensimmäisenä mieleen laskettelu ja hiihto (ainakin itselle) ja näihin aktiviteetteihin voin suositella Leviä ehdottomasti (tai ainakin lasketteluun voin, sillä en ole hiihtänyt Levillä)! Leviltä löytyy myös kaikenlaista muuta tekemistä. 


Levin rinteisiin voi tutustua myös yläilmoista käsin, sillä Levillä on kaksi näköalahissiä, joiden avulla pääsee tunturin huipulle katsomaan maisemia tai syömään rinneravintolaan. Levi Express -hissi lähtee Zero Pointilta Levin keskustasta ja vie kongressikeskuksen ja hotelli Levi Panoraman viereen. Toinen näköalahissi, Gondoli2000, kulkee länsirinteitä Levitunturin huipulle. Gondoli2000-hissin yläasemalta pääsee myös Joulupukin mökille. 


Levillä voi harrastaa talvikävelyä joko lumikengillä tai ilman. Ilman lumikenkiä talvikävelyreitit ovat samat kuin fatbike-pyöräilijöillä, joten reitillä kannattaa olla tarkkana pyöräilijöiden varalta. Itse en tosin nähnyt kävellessäni yhtäkään pyörää. Talvikävelyreitti oli hyvin merkitty maastoon sinisellä nauhalla ja niitä seuraamalla ei voinut eksyä. Itse lähdin Zero pointin kupeesta 2,8 kilometrin matkan Draivi-rinnelatukahvillalle ja pullakahvien jälkeen suunnistin takaisin. Siitä tuli oikein sopiva reitti. Draivilta olisi voinut jatkaa vajaan seitsemän kilometrin matkan vielä South pointille ja Etelärinteille, mutta totesin tällä kertaa sen olevan liian pitkä matka. Vajaa kuuden kilometrin kävelystä tuli juuri sopivan kokoinen lenkki (alla oli kuitenkin kolme laskettelupäivää). Tämä reitti kulki kokonaan lumisessa metsässä. Toinen kivanoloinen reitti olisi lähtenyt Immeljärven ylitse. Levin sivuilta ladattavasta kartasta näkee hyvin kävely- ja pyöräilyreitit.


Poroja voi bongailla joko hotelli K5 takapihalta tai Sammun-tuvalla. Sammun-tuvan porotilalla on miellyttävä miljöö kävellä ympäriinsä. Samalla voi syöttää poroja halutessaan. Sammun tuvalla toimii myös kahvila, josta saa ostettua naposteltavaa. Sammun-tupa tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja aina poroajeluista saunomiseen.

Levin keskustassa sijaitseva kylpylä oli positiivinen yllätys. Hinta oli aikamoinen, mutta yllättäen siitä sai pari euroa opiskelija-alennusta! Hinnaksi jäi siis about 22 euroa. En tiedä johtuuko energiakriisistä vai mistä, mutta altaat olisivat voineet olla hieman lämpimämmät. Liikkuessa altainen lämpötila oli hyvä, mutta paikallaan ollessa tuli välillä jopa kylmä. Ulkona olevat porealtaat olivat tunnelmalliset pakkasessa. Piti vain varoa ettei pää jäädy. Matalat mukulakivillä varustetut kylmä ja kuuma allas olivat lempparini. Ne hivelivät kivasti jalkapohjia ja kylmän ja kuuman veden vaihtelu virkisti jalkoja kivasti urheilujen jälkeen. 

Levin ja Ylläksen välissä sijaitsevassa Lapland Hotels SnowVillagen jäänäyttelyssä oli tällä kertaa teemana maailman nähtävyydet. Kerrassaan upeita teoksia! Suosittelen!  Matkalla sinne ajetaan pilkkopimeässä, joten on hyvät mahdollisuudet bongata revontulia, kuten meille kävi! 



Kommentit

Suositut tekstit