Helmikuinen Brugge


Kaikki paikalliset suosittelevat ehdottomasti vierailemista Bruggessa, enkä lainkaan ihmettele. Se on upea keskiaikainen kaupunki, jota on myös kutsuttu Belgian Venetsiaksi. Se sopii loistavasti päiväretkikohteeksi, sillä matkaa sinne on Gentistä junalla 20 minuuttia ja Brysselistä 53 minuuttia. Helmikuussa Brugge ei kuitenkaan ole aivan parhaimmillaan. Viiltävä tuuli kävi luihin ja ytimiin asti. Aurinko lämmitti kyllä tyynissä kohdissa, mutta tuulessa ei toivoakaan. Kaupungissa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa olisi varmasti mukava istuskella illankin pimetessä, mutta tällä reissulla moisesta ei ollut toivoakaan. Täytyy vierailla Bruggessa uudelleen ilmojen lämmettyä. Ostin sieltä myös aivan taivaallista suklaata, jota täytyy hakea lisää. 


Tuulesta huolimatta kaupungin keskiaikainen keskusta oli todella hieno ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Kellotornilla ei käyty tällä kertaa katselemassa maisemia, mutta sen edustalla olevalla aukiolla kyllä. 

Yksi parhaimpia asioita turistina olossa on vain kävellä ympäri kaupunkeja ja aistia niiden tunnelmaa. Sellaiseen Brugge sopii oikein mainiosti, vaikkei siellä tekisikään mitään ihmeellisempää. Suosittua siellä myös tehdä lenkki hevoskärryillä ympäri historiallista keskustaa. Kanaaleissa voi myös tehdä veneajelun, toisin kuin Venetsiassa Bruggessa ei kanaaleissa enää kulje kuin turisteja. 


Jos pelkkä päämäärätön kävely ympäriinsä käy tylsäksi voi Bruggessa istahtaa pubiin maistelemaan oluita tai kierrellä erilaisia museoita. Yksi kuuluisimmista Bruggen museoista on Choco Story Bruggen suklaamuseo. Muita vierailunarvoisia museoita, kiinnostuksen kohteista riippuen, voisi olla Torture Museum Oude Steen, joka on yksi Euroopan vanhimpia vankiloita kunnostettuna museoksi tai oluestaan tunnettuna maana myös Bruges Beer Experience. Historiannälkäisille tarjolla on myös Historium Brugge, joka vie sinut keskiaikaiseen Bruggeen rakkaustarinan johdattelemana. 

Tällä reissulla päädyimme vain tutkimaan kaupunkia jalan, sillä suklaamuseoon olisi pitänyt varata vierailuaika aikoja sitten, mutta uudella reissulla aion ehdottomasti käydä testaamassa ainakin suklaamuseon! Kaikesta huolimatta kyllä Brugge oli kaiken hehkutuksen arvoinen. 

Kommentit

Suositut tekstit