Vaihtoon pakkaaminen


Jostain kumman syystä pakatessani viime kerralla vaihtoa varten, halusin päästä mahdollisimman vähällä tavaralla. Sinällään tavoiteltava ja hyvä idea, mutta siinäkin tapauksessa täytyy käyttää järkeä (joka minulta näemmä näytti puuttuvan).

Mukaan kannattaa ehdottomasti pakata sellaisia vaatteita, joita käyttäisi Suomessakin eikä yrittää pärjätä vain muutamalla tarkoin, tilan säästäminen mielessä, valitulla vaatekappaleella. Tämä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta ja itsestäänselvältä, mutta oman kokemukseni perusteella, sekä luettuani muiden kokemuksia, tämä ei todellakaan ole helppoa. Minullekin kävi niin, että päädyin ostamaan samantyylisiä vaatteita, joita minulla oli jo kotona, mutta en vain ollut ottanut niitä jostain syystä mukaan. Tällä kertaa ajattelin siis olla viisaampi ja miettiä enemmän käytännöllisyyden lisäksi myös mukavuutta. Viime kerralla en esimerkiksi ottanut ollenkaan mukaan käsipyyhettä, koska ajattelin, että helpostikos kädet kuivaa kylpypyyhkeeseen. Käytännössä joo, mutta päädyin kuitenkin kuukauden sisään ostamaan käsipyyhkeen, koska se oli vain helpompaa. Jostain kumman syystä jätin viime kerralla suurimman osan meikeistänikin pois, sillä käytän aika harvoin ripsiväriä enempää meikkiä, mutta vaihdossa olisi ollut monta tilaisuutta käyttää enemmän. Harmittelin tätäkin paljon, kunnes päädyin ostamaan sieltä lisää meikkejä. 

Aloitin pakkaamisen hyvissä ajoin, sillä muuten olisin vain pyöritellyt peukaloitani. Tein näin silläkin riskillä, että kompastelin laukkuihini lähes viikon verran. Enkä edes pystynyt pakkaamaan kaikkea, sillä ne olivat käytössä vielä Suomessakin. Pakkaamisen viimeistely jäi siis kuitenkin viimeiseen iltaan. 

Aloitin kevyesti; lakanat ja pyyhkeet. Helppoa, joiden valinnassa ei mennyt kauan. Seuraavaksi mukaan valikoitui kengät ja opiskelutarvikkeet. Vaatteiden kanssa oli suurempi projekti, sillä kävin vaatekaappia läpi noin yleisestikin ja heitin kierrätykseen surutta vaatteita. Valitessani mukaan lähteviä vaatteita meinasi iskeä paniikki, että miten nämä kaikki muka mahtuu näihin kahteen laukkuun (ja miten olen ensimmäisessä vaihdossa pärjännyt yhdellä ruumaan menevällä laukulla??). Päätin heittää laukkuun kaikki vaatteet joita halusin mukaan. Sen jälkeen nukuin yön yli ja aloitin ensimmäisen karsinnan seuraavana aamuna (kyseenalaistan tarvitsevani kolmea valkoista tpaitaa, vaikkakin ne ovat vähän erilaisia). Pari päivää ennen lähtöä tein vielä toisen karsinnan. Loppujen lopuksi laukkuihin jäi jopa tilaa! Se olikin pakkautavoitteeni, sillä itseni tuntien ostan kuitenkin vaihdosta jotain vaikka yritän sitä välttää.

Aika näyttää miten onnistuin pakkaamisessa tällä kerralla.

Kommentit

Suositut tekstit