Vierailun arvoisia paikkoja Amsterdamissa


Amsterdam, tuo vapaamielisyydestään, tulppaaneistaan ja pyöristään tunnettu kaupunki. Tämä oli yksi kaupunki listallani, jossa halusin vierailla vaihtoni aikana. Gentistä Amstersdamiin yhdellä vaihdolla (Antwerpenissä) kesti noin kolmisen tuntia.

Kanaaliristeily

Kanaaliristeily on Amsterdamin ehdoton must sanoisin. Kanaaleja kiertäessä on helppo ymmärtää, miksi ne on valittu Unescon maailmanperintölistalle. Kanaaliajeluille löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja ja varmasti löytyy jokaisen budjettiin sopiva vaihtoehto. Halvimmillaan risteily on noin tunnin kiertoajelu kanaaleissa päiväsaikaan, jolloin opas kertoo matkan varrella olevista kohteista. Risteilyn voi tehdä myös yöaikaan tai siihen voi sisällyttää vaikka viini- ja juustotarjoilun. Vaikka olimme Amsterdamissa kuumimpaan sesonkiaikaan, emme olleet varanneet risteilyä etukäteen, vaan varasimme sen paikan päällä ja saimme sen toivotulle päivälle. Risteily on helpointa varata internetin kautta, mutta joillakin yhtiöillä on laiturissa kopit, joista risteilyn voi halutessaan varata. Meidä risteily kesti 60 minuuttia ja maksoi 16 euroa / henkilö. 

Kanaaliringit

Kanaaliringit tulevat jokseenkin tutuksi jos käy risteillä, mutta erilaisen tunnelman niistä saa kävelemällä niiden vierellä ja ylitse. Ne luovat ehdottomasti Amsterdamin tunnelmaa. Jos kävelystä tykkää, niin Amsterdamin kanaaliringit ovat siihen oikein mainio kohde. Samalla kanaalinvarsia kierrellessä voi käydä vilkaisemassa varsinaista Anne Frankin taloa, jossa hän piilotteli sekä sen viereen rakennettua Anne Frankin museota. 



Kasvitieteellinen puutarha Hortus Botanicus Amsterdam

Alunperin 1630-luvun lopussa yrittitarhaksi lääkäreille ja kemisteille perustettu kasvitieteellinen puutarha tarjoaa mukavan viilennyksen kaupungin kuumuudesta. Puutarhassa pääsee tutustumaan erilaisiin palmuihin, aavikon kasveihin sekä viidakkoon (joka tosin ei tarjoa helpotusta kuumuuteen). 

Vastarintaliikkeen museo

Museoista ja näyttelyistä tykkääville Amsterdamissa on vaikka millaista katsottavaa. Body World vie katsojan ihmisruumiin saloihin, Alankomaiden suurin museo, Rijksmuseo, tarjoaa kävijöilleen suuren kokoelman hollantilaista taidetta aina varhaisista uskonnollisista teoksista lähtien. Amsterdamissa on myös Van Goghin museo, jossa on esillä Van Goghin piirroksia, maalauksia ja luonnoksia eri aikoina.

Vastarintaliikkeenmuseo (Verzetsmuseum) kertoo hollantilaisten vastarintajoukkojen työstä toisen maailmansodan aikana. Vaikka konteksti on hyvinkin tuttu, on se aina vaikuttavaa vierailla eri maiden toisen maailmansodan ajasta kertovissa museoissa katsomassa kuinka sota vaikutti juuri siellä. 

Vinkki! Amsterdamin ja Brysselin välillä kulkee suora juna, joka antaa mahdollisuuden miettiä saapumista. Lentämällä voi saapua joko suoraan Amsterdamin Schipholin kentälle tai vaihtoehtoisesti Brysselin Zaventemiin, Belgiaan. Junat koukkaavat myös Antwerpenin kautta. Vaihtoehtoina ovat suurnopeusjuna Thalys, sekä puolet halvempi intercity (itse käytin Intercityä).

Kommentit

Suositut tekstit