Uudenvuoden postaus: Matkakooste 2023


Tämä vuosi on ollut aikamoinen. Koko viime kevät (ja osa kesästäkin) meni vaihto-opiskelijana Belgiassa. Se toi äärimmäisen kaivattua etäisyyttä ja vaihtelua tähän arkeen Suomessa. Loppuvuosi on tuntunut ehdottomasti helpommalta kuin vuosi sitten. Olen aikaisemminkin ollut Erasmus-vaihdossa (Irlannissa), joten tiesin hakemusmenettelyt sekä mahdolliset tuntemukset mitkä vaihdossa saattavat iskeä. Vähän kyllä pelkäsin saattaisiko yksin muutto uuteen maahan kuitenkin vain pahentaa tilannetta, mutta onneksi ei. Se oli kaikkea sitä mitä olin toivonutkin. (Belgia-postaukset ovat tekeillä ja niitä ilmestyy pilvin pimein ensi vuonna sitten!)

Vaihdon aikana tuli matkusteltua paljon niin Belgian sisällä kuin ulkopuolellakin. Lyhyitä etäisyyksiä tuli hyödynnettyä käymällä bussilla Luxemburgissa ja Lillessä sekä junalla Amsterdamissa. Belgian sisäistä junaliikennettä tuli hyödynnettyä mennessäni käymään Vallonian puolella etelä-Belgiassa. Ryanair kuljetti minut myös pitkästä aikaa Irlantiin ja Dubliniin. Ai että olinkaan kaivannut sitä fiilistä! Irlantiin jäi vaihtosyksyn (2016) jälkeen ikuinen kaipuu kyllä. 

Sain myös toteutettua erään matkahaaveeni, kun pääsin ensimäistä kertaa manner-Espanjaan, Barceloonaan! Toukokuinen Barcelona oli kyllä upea ja ehdottomasti haluan palata sinnekin takaisin! 

Heinäkuussa kävin Pariisissa. Olen käynyt Pariisissa kerran aikaisemminkin, syksyllä 2015 (ehkä oli jo korkea aikakin käydä katsomassa Eiffel-tornia uudelleen). Matkan päätarkoituksena oli Lollapalooza-musiikkifestarit, mutta kävimme katsomassa Monetin lumme-maalauksia Muséé de l’Orangeriessa. Edellisellä Pariisin reissulla ei tullut käytyä Versaillesissa, niin nyt on sekin nähty. Osuimme Pariisiin juuri Tour De Francen viikonloppuna, joten siellä olimme kadun varressa hurraamassa pyöräilijöille kun ne viuhuivat ohitse. 

Vuosi huipentuikin sitten opiskelujen kautta järjestyneeseen ekskursioon Lounais-Yhdysvaltoihin (meidän piti mennä jo syksyllä 2020, mutta sattuneesta syystä se ei toteutunutkaan silloin). Kaksi ja puoli viikkoa upeissa Lounais-Yhdysvaltojen maisemissa, jossa näimme kaikenlaista Kuoleman laakson aavikoista ja Las Vegasin neonvaloista aina Yosemiten laaksoon ja San Franciscon merileijoniin asti. Suosittelen ehdottomasti roadtrippiä tälle alueelle jos on mahdollista! Vaikka ehdimme nähdä paljon, meille jäi silti vaikka mitä näkemättä (tajusin sen tehdessäni postauksia aiheesta, että miten paljon kansallispuistoja ja nähtävyyksiä alueella onkaan). Verrattain pienellä alueella pääsee näkemään niin monenlaista luontoa ja kaupunkia, että meinasi melkein ähky tulla. 

Tämä vuosi on kokonaisuudessaan kyllä ollut hyvä. Varsinkin kun vertaa pariin edelliseen vuoteen. Toivotaan, että ensi vuosikin sujuu hyvissä merkeissä! 


Kommentit

Suositut tekstit