Matkahaaveet


Kaikki viime vuosien matkani ovat olleet enemmän tai vähemmän kaupunkilomia (Barcelonassa sentään pääsi näkemään palmuja ja hiekkarantaa), joten haluaisin pitkästä aikaan kunnon rantalomalle. Olen tainnut viimeksi olla kunnon rantalomalla vuonna 2018 porukoiden kanssa. Miten ihanaa olisi makoilla palmun varjossa ja tunkea varpaat valkoiseen hiekkaan maistellen jotain tuoretta drinkkiä, ah! Vaikka rakastankin kävellä ympäri kaupunkeja ja tutkia niiden nähtävyyksiä, tekee makoilu silloin tällöin todella hyvää. Rantalomillakin tosin tykkään jos parina päivänä on jotain retkiä lähiympäristöön.

Varsinaisia matkahaaveita (jotka tosin eivät välttämättä täytä tuota äsken mainitsemaani rantaloman kriteerejä, mutta ehkä paras olisikin kombinaatio ranta- ja kaupunkilomasta?), minulla on tällä hetkellä neljä: reppureissu Kaakkois-Aasiaan, kaupunkiloma Soulissa, Afrikan safari ja Etelä-Amerikka (varsinkin Peru ja Machu Picchu kiinnostavat). Näistä kaikki ovat sellaisia, jotka aion toteuttaa jossain vaiheessa elämääni, mutta kaksi ensimmäistä ovat ne joista toisen haluaisin toteuttaa jo tänä vuonna (tai ensi vuoden alussa). Sen olisi tarkoitus olla valmistujaislahja itselleni. Tällä hetkellä en vain osaa päättää kumpi olisi sopivampi. 

Etelä-Korea ja Soul siinä mielessä, että sinne voisi lähteä vähän lyhyemmäksikin aikaa (10 päivääkin riittänee?), kun taas Kaakkois-Aasia vaatisi enemmän matkapäiviä (ainakin omasta mielestäni). Mieluiten viettäisin siellä reppu selässä vaikka parikin kuukautta, mutta en tiedä onko se ajallisesti (ja rahallisesti) mahdollista juuri tässä kohtaa. Etelä-Koreaan taas matkustaisin mieluummin keväämmällä, mutta Kaakkois-Aasiaan voisi matkustaa syksyllä/talvellakin. 

Vuosi on onneksi vielä aluillaan, joten on aikaa pähkäillä loppuvuoden suunnitelmia. Tämä alkuvuosi on nyt pyhitetty maisterintutkielman valmiiksi saattamiseen (tai ainakin lähes valmiiksi), joten huomaan, että päässäni ei ole tilaa matkoille juuri nyt. Viime vuosi tyydytti matkustustarpeeni näköjään ainakin hetkeksi. 

Aasia mantereena ei ole minulle aivan uusi, sillä olen käynyt Japanissa, mutta haavelistan kaksi viimeistä osuvat sellaisille maanosille, missä en olekaan vielä käynyt; nimittäin Afrikka ja Etelä-Amerikka! Haluaisin nähdä Machu Picchun edes kerran elämässäni! Muuten olen Etelä-Amerikan suhteen avoin. Sielläkin voisi varmaan tehdä pienen kiertomatkan useammissa maissa ja kohteissa. 

Afrikan safari taas on uusin lisäys listaani. Tiktok alkoi jostain syystä ujuttaa feediini videoita Afrikan safareilta ja kiinnostuin niistä valtavasti. Lähtisin ehdottomasti, jollekin kohtuuhintaiselle pakettimatkalle järjestelyjen helppouden vuoksi. Katselin jo erilaisia safareja ja niitä oli useita erilaisia. Vielä en ole päässyt niin pitkälle, että olisin valinnut edes maata, jossa haluan tehdä safarini. Tutkimukset asian tiimoilta siis jatkuvat. 

Onpa virkistävää, että on taas oikein listaksi asti kohteita, joissa haluan päästä käymään. USA:n ekskun jälkeen iski sellainen pienoinen mitäs nyt? -fiilis. Ihan kuin olisin kaiken haluamani jo nähnyt (pyh!), mutta kieltämättä roadtrippi oli sen verran vaikuttava, että pienoinen uudelleenkäynnistys tarvittiin, mutta nyt on taas uusi lista kasassa! Töiden tekeminenkin tuntuu taas paljon miellyttävämmältä, kun on joku kunnon kohde, jota varten säästää (vuokra ja ruoka eivät ole näköjään sellaisia 😂). 

Kommentit

Suositut tekstit