Mitä jäi vielä nähtäväksi Manchesterissa

 Vaikka paljon tuli Manchesterissa nähtyä, jäi silti vielä jotain seuraavaan kertaan. Postauksessa “Manchesterin nähtävyydet” on listattu jo näkemiäni paikkoja. Tässä postauksessa keskitytään niihin, jotka viime reissulta jäivät syystä tai toisesta käymättä. Aikaisemmassa postauksessa “Nähtävää Manchesterissa” listataan niitä paikkoja, joissa olen vieraillut.

John Rylandsin kirjasto

John Rylandsin kirjaston ulkosivu. Kuva: John Rylands Research Institute and Library

John Rylandsin kirjasto jäi jostain ihmeen syystä käymättä, vaikka se oli to do -listalla sekä kävelimme rakennuksen ohitse varmaan päivittäin. Näin jälkikäteen on mukavaa huomata olleensa jotenkin sokea. Kirjasto näyttää ulospäin aivan kirkolta, joten voi olla että sen takia se jäi jotenkin tajuamatta.

Kirjasto on uusgoottilainen rakennus Manchesterin keskustassa. Se on osa Manchesterin yliopistoa. Sen arkkitehtuuri on niin ulkoa kuin sisältä upeaa, ja eräs syy miksi kirjastoa tullaan katsomaan. Kirjasto on perustettu vuonna 1900 ja sen perusti John Rylandin vaimo, Enriqueta Augustina Ryland miehensä muistoksi. 


Manchester Museum


Manchesterin museo jäi tällä kertaa välistä, sillä se on remontissa. Se avataan uudistuneena helmikuussa 2023. Museossa on nähtävillä niin arkeologisia kokoelmien kuin luonnonhistoriallisiakin. Lisäksi museossa on näytillä erilaisia kasveja, joista ensimmäiset on kerätty jo 1700-luvulla sekä yksityisen lahjoittajan kolikkokokoelma. 

Museosta löytyy siis varmasti kattavasti jokaiselle jotakin. Vaikka itse tykkään kaikenlaisista museoista, niin kyllä ehkä luonnonhistorialliset kokoelmat kiinnostavat itseäni yleensä eniten.

Kaupungintalo


Kaupungintalossa oltaisiin haluttu käydä, mutta se oli tällä kertaa remontissa. Remontin arvioitu valmistumisaika on vuonna 2024. Kaupungintalon lattiassa on Manchesterin kuuluisin mehiläinen.

National Football Museum


Tästä listasta tulikin aika museopainotteinen näköjään. Se kertoo siitä, että reissulla jäi museokäynnit vähäisiksi. Sekä jalkapallo. Manchester on jalkapalloilun luvattu kaupunki kahtine jalkapallojoukkueineen, mutta tällä kertaa jalkapalloilu jäi vähäisemmälle. 

Manchesterin keskustassa sijaitsee Brittien kansallinen jalkapallomuseo. Se on maksullinen turisteille, mutta ilmainen Manchesterin asukkaille. Museo sijaitsi alunperin Prestonissa, mutta vuonna 2012 se siirrettiin Manchesteriin. 


Kommentit

Suositut tekstit