Matkakertomus: Australia osa 2

Aiheeseen liittyvät postaukset: 
Working Holiday -viisumilla Australiaan? 
Matkakertomus Australia osa 1


Työnteon jälkeen oli aika aloittaa varsinainen lomailu! Uuden vuoden vietimme missäpä muuallakaan kuin Sydneyssä! Tosin teimme niin typerästi, että emme olleet varanneet huonetta majoituksesta ajoissa, joten päädyimme motelliin aika kauas Sydneystä, mutta emme kuitenkaan liian kauas. Loppujen lopuksi oma huone motellissa ei haitannut, koska tämän jälkeen olimme taas jaetuissa huoneissa hostelleissa, joten oma rauha teki ihan hyvää. 

Käytiin ainakin silloin katsomassa Hobitin toinen osa maailman suurimmassa IMAX-teatterissa. Suunnitelmana oli lähteä Greyhound-bussilipulla itärannikkoa pitkin ylös asti aina Brisbaneen saakka ja lentää sieltä takaisin Sydneyyn kotimatkalle. Greyhoundiin pystyy ostamaan kuukausilipun, jolla voi matkustaa niin paljon kuin haluaa ja se on ehdottomasti järkevää reppureissailijalle, sillä se on kohtuuhintainen ja se pysähtyy pienemmissäkin kaupungeissa eikä vain isommissa. Itärannikon koluamiseen se on erinomainen vaihtoehto. 

Itärannikkoa ylöspäin


Ensimmäinen pysähdys Sydneyn jälkeen oli Newcastle. Täällä pääsimme vihdoin surffaamaan. Hostellilta oli ilmaisia lautoja, joita sai varata. Ennen tätä päätimme käydä lyhyen surffikurssin, jossa meille näytettiin kuinka aaltoja napataan. Hemmetin vaikeaa se oli ja on edelleen, mutta hauskaa kuin mikä. Tästä tuli ehdottomasti yksi lempipaikoistani Australiasta. 

Newcastlesta parisen tuntia pohjoiseen sijaitsee pieni kaupunki - Port Macquarie - joka oli meidän seuraava pysäkki. Päätettiin täällä käydä surffiretkellä aamuauringon noustessa viiden aikaan aamulla. Se oli kyllä vaikuttava kokemus, vaikka väsyttikin pirusti. Täällä poltin ainoan kerran ihoni (nenän ja vähän otsaa) koko reissun aikana. Tiedettiin, että aurinko siellä porottaa ihan eri tavalla kuin täällä Suomessa ja ahkerasti oltiin aurinkorasvaa käytetty. Yhden ainoan kerran laitettiin aurinkorasvaa "vähän sinnepäin" kun käydään vaan hetken aikaa surffaamassa. Joo-o. Siinähän se naama sitten poltteli ja parin päivän jälkeen alkoi kuoriutua. Arvatkaa laitettiinko kunnolla aurinkorasvat tämän jälkeen? Ehdottomasti. Vielä ennen Byron Bayta pysähdyttiin Coffs Harbourissa, mutta se oli aika mitäänsanomaton paikka. 

Byron Bay


Byron baylla päätettiin viettää kaksi viikkoa. Se oli täysin erilainen kaupunki kuin mitä odotin. Jostain syystä odotin suurkaupunkia pilvenpiirtäjineen, mutta kyseessä oli kunnon matalarakennuksinen hippi/surffauskaupunki (tai oli ainakin kymmenen vuotta sitten). Ihastuttava paikka kerta kaikkiaan. Täällä oli ehdottomasti yhdet parhaimmat aallot surffaukseen tai uimiseen muuten vain, jos tykkää aalloista niin kuin minä. 

Byron Baylla oltiin kahdessa eri hostellissa, joissa molemmissa päädyttiin + 10 hengen huoneisiin, joka oli omalla tavallaan rauhattomia. Kuitenkin jälkimmäisessä hostellissa oli ilmainen wifi, josta oli hyötyä, kun vettä satoi kaatamalla. Byron Bayn kirjastossa oli käytössä ilmainen wifi kaksi tuntia päivässä.

Surfers Paradise


Vihdoin oli aikana suunnata meidän päämärään eli Gold Coastille, jossa päädyttiin Surfers Paradiseen. Byron Bayn jälkeen näky oli aika mahtava. Suuret pilvenpiirtäjät kohosivat korkeuksiin aivan rannasta ja rantaviiva jatkui oikealla ja vasemmalla niin pitkälle kuin silmä kantoi. Omalla tavallaan Byron Bay oli kuitenkin sympiksempi. Täällä oli ihanaa uida, vaikka virtaus olikin aika suuri ja heitti sut nopeasti uimarajan väärälle puolelle. Koko ajan piti siis taistella vettä vastaan. No ainakin tuli urheiltua.


Täällä päätettiin tehdä Wicked club crawl, jolloin tutuistuimme hieman yöelämään, mutta tähän se täällä jäikin. Ei löytynyt sympaattisia baareja joissa olisi halunnut käydä enemmän, kuten edellisissä paikoissa. Pääsimme sentään keilaamaan ja onnistuin saamaan siellä kaadon. 


Jo Kangaroo Islandilla oltiin päätetty, että ostetaan yhteislippu Gold Coastin teemapuistoihin. Puistoihin sai ostettua kuukausilipun, jolla sai käydä puistoissa niin monta kertaa kuin halusi. Olimme jo aiemmin päättäneet, että haluamme käydä Wet and Wild -vesipuistossa sekä Warner Bros Movie World -huvipuistoon. Yksinään lippujen hinta olisi ollut sama kuin yhdistelmälipun, johon kuului lisäksi Seaworld, joten päätimme käydä sielläkin. Itse pidän huvipuistoista ja niiden tunnelmasta. Jos yhtään tällaiset puistot kiinnostaa, niin näissä kolmessa kannattaa ehdottomasti käydä! 



Loppureissu

Ennen Sydneyhyn palaamista, vietimme vajaa viikon vielä Brisbanessa. Käytiin katsomassa rygby-ottelu. Sääntöjä olisi varmaan kannattanut vähän googletella etukäteen, mutta mitäs pienistä. Peli oli oikein viihdyttävä. Brisbanessa käytiin Asutralia Zoossa, joka on Steve Irwinin perikunnan omistama eläinpuisto. Pitelin siellä käsissäni pientä krokotiilia ja syötin wallabeja.


Kommentit

Suositut tekstit