Barcelona - museoita ja satamaa


Ensimmäinen osa Barcelonasta: Barcelona - yhdistelmä rantaa ja kultuuria

Barcelonan Aquarium (L'Aquàrium de Barcelona)


Barcelonan satamassa sijaitseva aquarium maksoi 25 euroa sisään, mutta oli loppujen lopuksi sen arvoinen. Googlen mukaan se on yksi suurimmista aquariumeista Euroopassa. Siellä esitellään Välimeren vesieläimistöä, trooppisia vesiä sekä toisessa kerroksessa on pingviinejä. Päänähtävyys on kuitenkin valtava haiden täyttämä tankki.  

Barcelonan monet museot


Barcelonassa on useita museoita jokaiseen lähtöön: on taidemuseoita, historiaa sekä luonnontieteitä. Tällä kerralla oma tieni vei Katalonian historian museoon. Sisäänpääsy oli 6 euroa ja ainakin keskiviikkona aamupäivästä siellä oli sopivan rauhallista. Se oli mielenkiintoinen katsaus Katalonian alkuajoista nykypäivään. 

Taidemuseoita varsinkin Barcelonassa tuntuu olevan joka nurkalla, mutta itseltäni ne jäivät tällä kertaa katsastamatta. Picasso-museo on Barcelonan vierailluimpia kohteita ja Gaudin kotimuseoon olisi päässyt tutustumaan Park Guellissa erillistä maksua vastaan. Taiteen ystäville Barcelona onkin aivan täydellinen kohde.  

Museot saattavat olla maanantaisin suljettu. Joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai museoihin pääsee ilmaiseksi käymään. 

Port Vell


Port Vell on moderni venesatama Barcelonassa, josta voi vuokrata veneen tai osallistua veneretkille. Keskelle satamaa merelle on rakennettu suuri kauppakeskus, Maremagnum, jossa on useita kauppoja ja ravintoloita. Sinne kuljetaan Rambla de Maria pitkin, joka on veden päällä kulkeva osa La Ramblasta. Jos hyvä tuuri käy, saattaa nähdä kun silta kääntyy paikoiltaan, jotta purjeveneet pääsevät satamaan. 

Montjuïc-kukkula

Montjuïc-kukkulasta olen kuullut pelkkää hyvää, ja se onkin ehdottomasti listalla seuraavalla kerralla vieraillessani Barcelonassa. Kukkulalta avautuu huikeat näkymät Barcelonan ylle ja siellä sijaitsee niin Katalonian kansallistaidemuseo kuin katalonialaisen Joan Mirón taidemuseo. Kukkulalla voi myös ihailla sen kuuluisaa Taikalähdettä. Kukkulalla on paljon muutakin nähtävää, ja siellä saa helposti varmasti vietettyä ihan kokonaisen päivän. Mielenkiintoiselta kuulostaa myös Espanjalainen kylä (Poble Espanyol), joka on arkkitehtuurinen ulkoilmamuseo. Sinne on rakennettu oikeassa koossa näyttäviä rakennuksia eri puolilta Iberian niemimaata. 

Vuorelle kestää kuitenkin hetki matkustaa, sillä sinne on mentävä metrolla ja bussilla tai toiselta puolelta funikulaarilla ja köysiradalla. Funikulaari kuuluu myös Hola Barcelona -vuorokausilippuun, mutta köysiradalle (cable car) pitää ostaa erillinen lippu. Lähes kaikki mitä Montjuïc-kukkulalla on tänä päivänä on joko rakennettu tai paranneltu Barcelonan vuoden 1929 maailmannäyttelyä varten. 


Kommentit

Suositut tekstit