Luetuimmat postaukset tammikuu-kesäkuu 2024

Reissukuume mietiskeli blogissaan, että mitkä ovat hänen alkuvuoden suosituimmat postaukset. Tästä innostuneena päätin itsekin katsella vähän tilastoja!

Näyttäisi siltä, että minun blogissani on eniten kiinnostanut alkuvuonna Pariisi, Japani, Luxemburg, Belgia, Hampuri, Dublin sekä Barcelona! 



1. Nähtävää Pariisissa 2

Viime kesän Pariisin matkan toinen osa herätti näköjään enemmän kiinnostusta, kuin matkasta kertova ensimmäinen osa. Tässä toisessa postauksessa käsiteltiin mm. Musée de l’Orangerieta, Luxemburgin puistoa, Notre-Damen katedraalia sekä Versailles´n palatsia. 



2. Paljon nähtävää ja koettavaa Pariisissa

Pariisi on monelle varmasti tuttu kohde, mutta samalla sen tarjoamista nähtävyyksistä ollaan kiinnostuneita. Ehkä vähemmän yllättäen Pariisin matkasta kertova ensimmäinen osa kapusi luetuimpien listalla toiseksi. Tämä ensimmäinen postaus käsitteli mm. Eiffel-tornia, Pariisin katakombeja sekä Avenue des Champs-Élyséestä. 

3. Matkakertomus Japanista

Tämä postaus kertoo Tokiosta ja Kiotosta. Vietin 10 päivää Japanissa, joista suurin osa oli Tokiossa. Matkaan sisältyi yhden päivän reissu Kiotoon, jotta pääsimme kokeilemaan luotijunalla ajamista. Psst. Syksyllä on tulossa lisää postauksia Japanista!



4. Belgiaa junalla kiertäen

Tämä postaus esittelee matkustamista Belgiassa. Junalla pääsee kätevästi ympäri Belgiaa, sillä välimatkat ovat melko lyhyitä eikä hintakaan ole aivan älytön. Useaan kertaan matkustettaessa kannattaa hankkia sarjalippu, sillä sen avulla matkan hinta on vakio pituudesta riippumatta, ja sarjaliput eivät ole henkilökohtaisia! 

5. Belgian kiertomatka

Belgian kiertomatka esittelee belgialaisia kaupunkeja niin Flanderista kuin Valloniankin puolelta. Belgiassa on paljon nähtävää myös Brysselin ja Bruggen ulkopuolelta. Omia suosikkejani ovat mm. Gent ja Antwerpen. 



6. Hampuri

Hampuri oli mielestäni kivempi kaupunki kuin Berliini. Hampurin valtavaa satamaa voi katsella Elbphilharmonien vierestä. Omasta mielestäni viehättävintä oli vanhalle satama-alueelle rakentuva HafenCity sekä varsinkin sen suojeltu varastokaupunki Speicherstadt. Vanhoissa punatiilisissä rakennuksissa on sitä jotain (olen ihastunut niihin myös Tampereella ja Manchesterissa). 

7. Monen tason Luxemburg

Pieni ja pippurinen Luxemburg tarjoaa kävijälleen monenlaista nähtävää. Monessa tasossa oleva kaupunki tuottaa haasteita niin turistille kuin Google Mapsillekin (reittiohjeet saattavat näyttää lyhimmän reitin olevan hyppäämällä jyrkänteeltä kohteelle).  

8. Positiivisesti yllättävä Antwerpen

Belgian toiseksi suurimmasta kaupungista heti Brysselin jälkeen kertova postaus on herättänyt lukijoiden mielenkiinnon. Antwerpenin rautatieasema on upea ilmestys ja aivan sen vieressä on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista (perustettu 1843!). Aseman lähellä on myös maailman suurin belgialaisen suklaan museo. Kierros päättyy tietysti suklaiden maisteluun!



9. Viikonloppu Dublinissa

Dublin - ja Irlanti yleensäkin - on oma vakkarisuosikkini, joka ei koskaan petä. Tähän varmasti vaikuttaa se, että vietin ensimmäisen opiskelijavaihtoni Corkissa. Tämä vierailu Dubliniin esittelee mm. Trinity Collegen kuuluisan kirjaston, Dublin Castlen sekä mielenkiintoisen museon, joka kertoo ulkomaille muuttaneista irlantilaisista. Se käsittelee historiallisia syitä massamuutoille ja miksi irlantilainen pubi on tunnettu käsite maailmalla. 

10. Barcelona - yhdistelmä rantaa ja kulttuuria

Barcelonan matkani ensimmäinen postaus esittelee mm. Barcelonan rantoja (itselleni palmujen näkeminen pitkästä aikaa oli suorastaan liikuttavaa), Sagrada Familiaa sekä Güellin puistoa. Matkan ajankohta oli toukokuu ja sään puolesta se oli täydellinen ajankohta. Turisteja tosin oli jo liikkeellä, mutta ilma oli suotuisa. Päivällä tosin oli jo silloin todella kuuma varsinkin historiallisissa kaupunginosissa, mutta iltaisin ilma viileni. 



Kommentit

Suositut tekstit